Leo di carpio - grzybobranie 21 paź 2023, sobota

sezony 2023 1016-1022 PK dolnośląskie #54 (36 fot.) kujawsko-pomorskie #17 (11 fot.) lubelskie #23 (16 fot.) łódzkie #44 (32 fot.) lubuskie #20 (15 fot.) małopolskie #33 (25 fot.) mazowieckie #100 (58 fot.) opolskie #17 (12 fot.) podkarpackie #19 (11 fot.) podlaskie #5 (4 fot.) pomorskie #40 (33 fot.) świętokrzyskie #22 (20 fot.) śląskie #106 (91 fot.) warmińsko-mazurskie #22 (21 fot.) wielkopolskie #70 (52 fot.) zachodniopomorskie #30 (21 fot.) woj. nieokreślone #4 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Dziś buszing w lasach sosnowych w okolicy Zaklikowa. Czas grzybozbioru sześć godzin. Przebieg 12 km. Wynik na fotce. A jeżeli chodzi bardziej o szczegóły to: jak zwykle w ostatnim czasie trzeba się nałazić by napełnić koszyk. podgrzybki wychodzą młode i zdrowe. Pokazuje się gąska zielona. Przystopował borowik i maślak i koźlarze. Widziałem kilka młodych sarniaków i jeszcze sporo maślaków pstrych i sitarzy ale już starsze. Do koszyka wrzuciłem oprócz podgrzybków trochę płachetek kilka koźlarzy po dwie dobre garści kurek i zielonek i sześć młodych borowików. Pozdrawiam serdecznie.
sezony 2023 1016-1022 PK dolnośląskie #54 (36 fot.) kujawsko-pomorskie #17 (11 fot.) lubelskie #23 (16 fot.) łódzkie #44 (32 fot.) lubuskie #20 (15 fot.) małopolskie #33 (25 fot.) mazowieckie #100 (58 fot.) opolskie #17 (12 fot.) podkarpackie #19 (11 fot.) podlaskie #5 (4 fot.) pomorskie #40 (33 fot.) świętokrzyskie #22 (20 fot.) śląskie #106 (91 fot.) warmińsko-mazurskie #22 (21 fot.) wielkopolskie #70 (52 fot.) zachodniopomorskie #30 (21 fot.) woj. nieokreślone #4 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Leo di carpio - grzybobranie 21 paź 2023, sobota

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji