Yaga - grzybobranie 31 paź 2023, wtorek

sezony 2023 1030-1105 LS dolnośląskie #64 (45 fot.) kujawsko-pomorskie #38 (27 fot.) lubelskie #16 (10 fot.) łódzkie #62 (48 fot.) lubuskie #37 (31 fot.) małopolskie #27 (22 fot.) mazowieckie #144 (104 fot.) opolskie #25 (23 fot.) podkarpackie #25 (11 fot.) podlaskie #10 (7 fot.) pomorskie #54 (45 fot.) świętokrzyskie #28 (25 fot.) śląskie #76 (66 fot.) warmińsko-mazurskie #21 (17 fot.) wielkopolskie #80 (72 fot.) zachodniopomorskie #23 (19 fot.) woj. nieokreślone #4 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Witajcie :). Jak pisał D@rek, lubuskie ma swoje 5 minut :). Las nabrał jesiennych kolorów od grzybów tych jadalnych, niejadalnych bądź trujących. Cudnie jest🤗. I matematyka, bo jedna osoba zasugerowała mi, że zawyżam ilość. Zebrane grzyby -673 szt. Czas zbioru 2,5 h=150 min. 673×60 min.:150=269,2:2 osoby=134,6 grzyba na godzinę. Do koszy wpadł:maślak pstry, podgrzybek, borowik ceglastopory, maślak zwyczajny, borowik szlachetny, maślak sitarz, koźlarz pomarańczowy, podgrzybek zajączek, maślaczek pieprzowy, koźlarz babka i kurka nie wliczona do zbioru. Spokojnego i dobrego dnia Wam życzę :). Ps. Bór sosnowy i brzozy.
sezony 2023 1030-1105 LS dolnośląskie #64 (45 fot.) kujawsko-pomorskie #38 (27 fot.) lubelskie #16 (10 fot.) łódzkie #62 (48 fot.) lubuskie #37 (31 fot.) małopolskie #27 (22 fot.) mazowieckie #144 (104 fot.) opolskie #25 (23 fot.) podkarpackie #25 (11 fot.) podlaskie #10 (7 fot.) pomorskie #54 (45 fot.) świętokrzyskie #28 (25 fot.) śląskie #76 (66 fot.) warmińsko-mazurskie #21 (17 fot.) wielkopolskie #80 (72 fot.) zachodniopomorskie #23 (19 fot.) woj. nieokreślone #4 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Yaga - grzybobranie 31 paź 2023, wtorek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji