Zakręcony Rydz - grzybobranie 17 paź 2023, wtorek

sezony 2023 1016-1022 PM dolnośląskie #54 (36 fot.) kujawsko-pomorskie #17 (11 fot.) lubelskie #23 (16 fot.) łódzkie #44 (32 fot.) lubuskie #20 (15 fot.) małopolskie #33 (25 fot.) mazowieckie #100 (58 fot.) opolskie #17 (12 fot.) podkarpackie #19 (11 fot.) podlaskie #5 (4 fot.) pomorskie #40 (33 fot.) świętokrzyskie #22 (20 fot.) śląskie #106 (91 fot.) warmińsko-mazurskie #22 (21 fot.) wielkopolskie #70 (52 fot.) zachodniopomorskie #30 (21 fot.) woj. nieokreślone #4 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Wiedziałem że będzie zimno ale nie myślałem że aż tak! Znowu pognałem w okolice Juszek i Rotembarka a tam zima! W lesie ok. 4 h. Mimo to rydze wysypały wzdłuż drogi bo aż 67 cudownych młodych owocników. Na obrzeżach lasu podgrzybki 46, płachetki 21, miodówki 48, koźlarze 15, klejki czerwonawe 15, kanie 2 a w środku lasu sarniaki 4, kilka sporych garści kurek w mchu oraz 2,3 kg maślaków przy leśnych ścieżkach. Jak na taki mroźny ranek to konkurencja była spora, presja mega szczególnie za rydzami ludzie deptali mi po piętach. Życzę wszystkim pełnych koszy i udanych łowów, oby jeszcze wysyp trwał!
sezony 2023 1016-1022 PM dolnośląskie #54 (36 fot.) kujawsko-pomorskie #17 (11 fot.) lubelskie #23 (16 fot.) łódzkie #44 (32 fot.) lubuskie #20 (15 fot.) małopolskie #33 (25 fot.) mazowieckie #100 (58 fot.) opolskie #17 (12 fot.) podkarpackie #19 (11 fot.) podlaskie #5 (4 fot.) pomorskie #40 (33 fot.) świętokrzyskie #22 (20 fot.) śląskie #106 (91 fot.) warmińsko-mazurskie #22 (21 fot.) wielkopolskie #70 (52 fot.) zachodniopomorskie #30 (21 fot.) woj. nieokreślone #4 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Zakręcony Rydz - grzybobranie 17 paź 2023, wtorek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji