presst_moded - grzybobranie 6 sie 2016, sobota

sezony 2016 0801-0814 SK dolnośląskie #73 (29 fot.) kujawsko-pomorskie #35 (4 fot.) lubelskie #25 (11 fot.) łódzkie #33 (10 fot.) lubuskie #20 (7 fot.) małopolskie #97 (40 fot.) mazowieckie #49 (11 fot.) opolskie #25 (7 fot.) podkarpackie #29 (12 fot.) podlaskie #19 (2 fot.) pomorskie #34 (10 fot.) świętokrzyskie #19 (4 fot.) śląskie #102 (41 fot.) warmińsko-mazurskie #16 wielkopolskie #49 (11 fot.) zachodniopomorskie #28 (11 fot.) woj. nieokreślone #13 (1 fot.) zagranica #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Wyjazd bez większych perspektyw, w związku ze zgłoszeniem z tej samej miejscowości parę dni wcześniej. Liczyliśmy na cokolwiek poza spacerem po lesie i na szczęście się nie zawiedliśmy, jednak las poza kilkoma stałymi miejscami nie miał dziś nic do zaoferowania - ściółka sucha lub bardzo sucha. W ciągu czterech godzin, znaleźliśmy kilka borowików szlachetnych, około dwudziestu koźlarzy babek, kilkanaście czubajek kani i ~pół kilo pieprznika jadalnego (który zdecydowanie zawyżył statystykę zebranych grzybów na godzinę). Las mieszany, acz grzyby w zdecydowanej większości znalezione wśród drzew liściastych.
sezony 2016 0801-0814 SK dolnośląskie #73 (29 fot.) kujawsko-pomorskie #35 (4 fot.) lubelskie #25 (11 fot.) łódzkie #33 (10 fot.) lubuskie #20 (7 fot.) małopolskie #97 (40 fot.) mazowieckie #49 (11 fot.) opolskie #25 (7 fot.) podkarpackie #29 (12 fot.) podlaskie #19 (2 fot.) pomorskie #34 (10 fot.) świętokrzyskie #19 (4 fot.) śląskie #102 (41 fot.) warmińsko-mazurskie #16 wielkopolskie #49 (11 fot.) zachodniopomorskie #28 (11 fot.) woj. nieokreślone #13 (1 fot.) zagranica #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

presst_moded - grzybobranie 6 sie 2016, sobota

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji