mi_1 - grzybobranie 17 paź 2023, wtorek

sezony 2023 1016-1022 SL dolnośląskie #54 (36 fot.) kujawsko-pomorskie #17 (11 fot.) lubelskie #23 (16 fot.) łódzkie #44 (32 fot.) lubuskie #20 (15 fot.) małopolskie #33 (25 fot.) mazowieckie #100 (58 fot.) opolskie #17 (12 fot.) podkarpackie #19 (11 fot.) podlaskie #5 (4 fot.) pomorskie #40 (33 fot.) świętokrzyskie #22 (20 fot.) śląskie #106 (91 fot.) warmińsko-mazurskie #22 (21 fot.) wielkopolskie #70 (52 fot.) zachodniopomorskie #30 (21 fot.) woj. nieokreślone #4 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Nie wytrzymałem i zajrzałem na hałdę, ale inną, niż poprzednio. Dwa dni po weekendzie wystarczyło, żeby wyrosły nowe grzyby, bo podobno w sobotę i niedzielę były tu tłumy. Z glebą jest cienko, ale między sosnami i brzozami rosną maślaki i kozaki. W dwie godziny wyciąłem 36 kozaków, 72 maślaki i na dokładkę 7 rydzów. Poza tym było mnóstwo sitarzy, wziąłem kilka garści, żeby starczyło na słoiczek. W końcu trzeba mieć czym zagryzać, a sitarze w occie są w tej roli dobre. Nie wliczyłem ich, bo są naprawdę w ilościach kosmicznych i nie wypada tak zawyżać wyniku. Pozdrowienia dla kochających hałdy!
sezony 2023 1016-1022 SL dolnośląskie #54 (36 fot.) kujawsko-pomorskie #17 (11 fot.) lubelskie #23 (16 fot.) łódzkie #44 (32 fot.) lubuskie #20 (15 fot.) małopolskie #33 (25 fot.) mazowieckie #100 (58 fot.) opolskie #17 (12 fot.) podkarpackie #19 (11 fot.) podlaskie #5 (4 fot.) pomorskie #40 (33 fot.) świętokrzyskie #22 (20 fot.) śląskie #106 (91 fot.) warmińsko-mazurskie #22 (21 fot.) wielkopolskie #70 (52 fot.) zachodniopomorskie #30 (21 fot.) woj. nieokreślone #4 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

mi_1 - grzybobranie 17 paź 2023, wtorek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji