Poznaniak1980 - grzybobranie 21 wrz 2022, środa

sezony 2022 0919-0925 WP dolnośląskie #129 (108 fot.) kujawsko-pomorskie #78 (47 fot.) lubelskie #42 (22 fot.) łódzkie #76 (51 fot.) lubuskie #53 (38 fot.) małopolskie #70 (51 fot.) mazowieckie #258 (110 fot.) opolskie #54 (42 fot.) podkarpackie #77 (41 fot.) podlaskie #22 (9 fot.) pomorskie #133 (100 fot.) świętokrzyskie #43 (33 fot.) śląskie #141 (123 fot.) warmińsko-mazurskie #58 (31 fot.) wielkopolskie #145 (102 fot.) zachodniopomorskie #58 (38 fot.) woj. nieokreślone #16 (8 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Kolejny wypad na pieczarki, zebranych kilka gatunków, w tym pieczarka biaława o pięknym anyżowym zapachu (który uwalniał się zwłaszcza tuż po oderwaniu trzonu lub przy zdejmowaniu kołnierza), jej akurat nie ma na zdjęciu, bo jako pierwsza poszła na patelnię, idealnie nadaje się na kolację do jajecznicy, bo jako jedyna z pospolitych pieczarek się tak nie przebarwia na czarno podczas smażenia. Reszta czeka w lodówce na swoją okazję. Na razie nie ma dużej presji innych grzybiarzy mimo zbierania w mieście, ale to pewnie kwestia nadzwyczajnej dostępności pieczarek w ostatnich tygodniach.
sezony 2022 0919-0925 WP dolnośląskie #129 (108 fot.) kujawsko-pomorskie #78 (47 fot.) lubelskie #42 (22 fot.) łódzkie #76 (51 fot.) lubuskie #53 (38 fot.) małopolskie #70 (51 fot.) mazowieckie #258 (110 fot.) opolskie #54 (42 fot.) podkarpackie #77 (41 fot.) podlaskie #22 (9 fot.) pomorskie #133 (100 fot.) świętokrzyskie #43 (33 fot.) śląskie #141 (123 fot.) warmińsko-mazurskie #58 (31 fot.) wielkopolskie #145 (102 fot.) zachodniopomorskie #58 (38 fot.) woj. nieokreślone #16 (8 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Poznaniak1980 - grzybobranie 21 wrz 2022, środa

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji