Mariio - grzybobranie 12 paź 2021, wtorek

sezony 2021 1011-1017 SL dolnośląskie #44 (33 fot.) kujawsko-pomorskie #20 (12 fot.) lubelskie #2 (1 fot.) łódzkie #32 (17 fot.) lubuskie #25 (23 fot.) małopolskie #17 (13 fot.) mazowieckie #48 (35 fot.) opolskie #19 (14 fot.) podkarpackie #7 (3 fot.) podlaskie #5 pomorskie #24 (17 fot.) świętokrzyskie #5 (4 fot.) śląskie #57 (49 fot.) warmińsko-mazurskie #11 (9 fot.) wielkopolskie #50 (45 fot.) zachodniopomorskie #19 (14 fot.) woj. nieokreślone #3 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Lasy Krupski Młyn / Lubliniec. Niecałe 4 godzinki, 6 km spokojnym spacerkiem we dwoje. Pogoda wbrew zapowiedziom bardzo ładna. Grzybiarzy prawie wcale i grzybów też. Łącznie 29 podgrzybków, 9 prawdziwków ( jeden stary ale zdrowy, 8 małych ) 14 koźlarzy, 5 maślaków pstrych. Drugie tyle podgrzybków z lokatorami zostało w lesie. Zbieraliśmy przy duktach leśnych. Koźlarze przy brzozach, prawdziwki na polanach przy skrzyżowaniach leśnych. Las dość wilgotny i miejscami pachnie bardzo grzybowo. Z podgrzybków to przekrój starszych, średnich ale i b. młodych grzybków.
sezony 2021 1011-1017 SL dolnośląskie #44 (33 fot.) kujawsko-pomorskie #20 (12 fot.) lubelskie #2 (1 fot.) łódzkie #32 (17 fot.) lubuskie #25 (23 fot.) małopolskie #17 (13 fot.) mazowieckie #48 (35 fot.) opolskie #19 (14 fot.) podkarpackie #7 (3 fot.) podlaskie #5 pomorskie #24 (17 fot.) świętokrzyskie #5 (4 fot.) śląskie #57 (49 fot.) warmińsko-mazurskie #11 (9 fot.) wielkopolskie #50 (45 fot.) zachodniopomorskie #19 (14 fot.) woj. nieokreślone #3 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Mariio - grzybobranie 12 paź 2021, wtorek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji