eko_ja - grzybobranie 7 lis 2020, sobota

sezony 2020 1102-1108 ZP dolnośląskie #44 (37 fot.) kujawsko-pomorskie #15 (10 fot.) lubelskie #13 (10 fot.) łódzkie #35 (29 fot.) lubuskie #30 (26 fot.) małopolskie #29 (25 fot.) mazowieckie #35 (22 fot.) opolskie #27 (17 fot.) podkarpackie #18 (15 fot.) podlaskie #8 (7 fot.) pomorskie #54 (48 fot.) świętokrzyskie #15 (12 fot.) śląskie #86 (77 fot.) warmińsko-mazurskie #18 (17 fot.) wielkopolskie #53 (39 fot.) zachodniopomorskie #18 (14 fot.) woj. nieokreślone #3 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Dzień dobry, dzisiaj miały być maślaki do marynowania, ale po drodze był stary las, ściślej dwa, który obdarował mnie 80-oma bardzo szpetnej już urody podgrzybkami. Cóż, nie ma rady, zamrażarka musi je przyjąć, a ja je na przednówku grzybowym nawet nobilituję😀 Trzeba im przy tym oddać to, że choć pokancerowane, to są jędrne, a niektóre nawet twarde. Przy tak wilgotnym podłożu. Podczas gdy zeszłego roku ostatnie, z końca października, to były wyłącznie kapcie nadające się - po uprzednim porządnym wysmażeniu - jedynie na zupę ew. sos.
sezony 2020 1102-1108 ZP dolnośląskie #44 (37 fot.) kujawsko-pomorskie #15 (10 fot.) lubelskie #13 (10 fot.) łódzkie #35 (29 fot.) lubuskie #30 (26 fot.) małopolskie #29 (25 fot.) mazowieckie #35 (22 fot.) opolskie #27 (17 fot.) podkarpackie #18 (15 fot.) podlaskie #8 (7 fot.) pomorskie #54 (48 fot.) świętokrzyskie #15 (12 fot.) śląskie #86 (77 fot.) warmińsko-mazurskie #18 (17 fot.) wielkopolskie #53 (39 fot.) zachodniopomorskie #18 (14 fot.) woj. nieokreślone #3 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

eko_ja - grzybobranie 7 lis 2020, sobota

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji