roto1 - grzybobranie 23 gru 2021, czwartek

sezony 2021 1115-1231 MZ dolnośląskie #19 (16 fot.) kujawsko-pomorskie #2 (2 fot.) lubelskie #14 (13 fot.) łódzkie #10 (10 fot.) lubuskie #21 (20 fot.) małopolskie #22 (20 fot.) mazowieckie #59 (55 fot.) opolskie #1 (1 fot.) podkarpackie #7 (7 fot.) podlaskie #2 (2 fot.) pomorskie #12 (10 fot.) świętokrzyskie #9 (9 fot.) śląskie #77 (72 fot.) warmińsko-mazurskie #20 (20 fot.) wielkopolskie #42 (35 fot.) zachodniopomorskie #15 (13 fot.) woj. nieokreślone #4 (2 fot.) zagranica #3 (3 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Przyszła pora na krótką ocenę sezonu 2021, późna, zimna wiosna, smardze jadalne pokazały się prawie miesiąc później niż zwykle, potem przez lato i wczesną jesień susza, zdarzały się deszczowe epizody i wtedy pokazywały się grzyby, niestety w większości zaczerwione. Październik to krótki pojaw rydzy i podgrzybki, początkowo zdrowe, później niestety w większości robaczywe. Sezon słabiutki w szkolnej skali 2+, no może 3=. Teraz o GREJu, odkąd zgłaszam grzyby do tego rejestru był to najgorszy rok, następny będzie lepszy, tego Wam i sobie życzę. Spokojnych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku.
sezony 2021 1115-1231 MZ dolnośląskie #19 (16 fot.) kujawsko-pomorskie #2 (2 fot.) lubelskie #14 (13 fot.) łódzkie #10 (10 fot.) lubuskie #21 (20 fot.) małopolskie #22 (20 fot.) mazowieckie #59 (55 fot.) opolskie #1 (1 fot.) podkarpackie #7 (7 fot.) podlaskie #2 (2 fot.) pomorskie #12 (10 fot.) świętokrzyskie #9 (9 fot.) śląskie #77 (72 fot.) warmińsko-mazurskie #20 (20 fot.) wielkopolskie #42 (35 fot.) zachodniopomorskie #15 (13 fot.) woj. nieokreślone #4 (2 fot.) zagranica #3 (3 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

roto1 - grzybobranie 23 gru 2021, czwartek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji