ZIK - grzybobranie 4 lis 2020, środa

sezony 2020 1102-1108 ZP dolnośląskie #44 (37 fot.) kujawsko-pomorskie #15 (10 fot.) lubelskie #13 (10 fot.) łódzkie #35 (29 fot.) lubuskie #30 (26 fot.) małopolskie #29 (25 fot.) mazowieckie #35 (22 fot.) opolskie #27 (17 fot.) podkarpackie #18 (15 fot.) podlaskie #8 (7 fot.) pomorskie #54 (48 fot.) świętokrzyskie #15 (12 fot.) śląskie #86 (77 fot.) warmińsko-mazurskie #18 (17 fot.) wielkopolskie #53 (39 fot.) zachodniopomorskie #18 (14 fot.) woj. nieokreślone #3 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Piękny dzień, więc wypad na Kliniska-Rurka. Przyjazd ok. 11.00 z postanowieniem: nie zbierać dużych, "tych do suszenia", odkrojonych. Tylko małe i bez ogonków. Spacer1,5 godziny. Poszukiwania w młodniku sosnowym. Samochodów i grzybiarzy bardzo dużo., podgrzybków też dużo- i tych spleśniałych, i samych obciętych nóżek, i tych do koszyka. Sporo robaczywych. W domu full grzybów zamrożonych, słoje suszonych, słoiki w occie i zapasteryzowane w słonej zalewie. Dziś będą pasteryzowane smażone na maśle klarowanym. Na bieżąco jednak najsmaczniejsze -potrawy z grzybów świeżych. Sezon w pełni.
sezony 2020 1102-1108 ZP dolnośląskie #44 (37 fot.) kujawsko-pomorskie #15 (10 fot.) lubelskie #13 (10 fot.) łódzkie #35 (29 fot.) lubuskie #30 (26 fot.) małopolskie #29 (25 fot.) mazowieckie #35 (22 fot.) opolskie #27 (17 fot.) podkarpackie #18 (15 fot.) podlaskie #8 (7 fot.) pomorskie #54 (48 fot.) świętokrzyskie #15 (12 fot.) śląskie #86 (77 fot.) warmińsko-mazurskie #18 (17 fot.) wielkopolskie #53 (39 fot.) zachodniopomorskie #18 (14 fot.) woj. nieokreślone #3 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

ZIK - grzybobranie 4 lis 2020, środa

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji