Porucznik Grzybor - grzybobranie 24 paź 2023, wtorek

sezony 2023 1023-1029 MZ dolnośląskie #78 (61 fot.) kujawsko-pomorskie #41 (27 fot.) lubelskie #25 (21 fot.) łódzkie #76 (58 fot.) lubuskie #25 (17 fot.) małopolskie #49 (38 fot.) mazowieckie #187 (122 fot.) opolskie #44 (32 fot.) podkarpackie #31 (19 fot.) podlaskie #12 (11 fot.) pomorskie #51 (43 fot.) świętokrzyskie #25 (20 fot.) śląskie #114 (94 fot.) warmińsko-mazurskie #18 (17 fot.) wielkopolskie #98 (82 fot.) zachodniopomorskie #32 (26 fot.) woj. nieokreślone #4 (3 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
6 starych koźlarzy, słabej jakości, 8 młodych maślaków, jeden piaskowiec na 1/5 h grzybobranie, bór sosnowy 0, brzózki - 6 koźlarzy, skraj lasu - 8 maślaków Ogólny brak grzybów.... w miejscach "podgrzybkowych" ZERO jakichkolwiek grzybów, także niejadalnych. W brzózkach stare trochę podsiąknięte koźlarze, maślaki zebrane razem w jednej grupie, mała jak na maślaki. Pogoda bardzo grzybowa. Spacer przyjemny. Dużo młodych muchomorów czerwonych w brzózkach i na wrzosowiskach oraz młodniakach sosnowych.
sezony 2023 1023-1029 MZ dolnośląskie #78 (61 fot.) kujawsko-pomorskie #41 (27 fot.) lubelskie #25 (21 fot.) łódzkie #76 (58 fot.) lubuskie #25 (17 fot.) małopolskie #49 (38 fot.) mazowieckie #187 (122 fot.) opolskie #44 (32 fot.) podkarpackie #31 (19 fot.) podlaskie #12 (11 fot.) pomorskie #51 (43 fot.) świętokrzyskie #25 (20 fot.) śląskie #114 (94 fot.) warmińsko-mazurskie #18 (17 fot.) wielkopolskie #98 (82 fot.) zachodniopomorskie #32 (26 fot.) woj. nieokreślone #4 (3 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Porucznik Grzybor - grzybobranie 24 paź 2023, wtorek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji