Stanisław - grzybobranie 7 kwi 2022, czwartek

sezony 2022 0101-0605 WM dolnośląskie #47 (42 fot.) kujawsko-pomorskie #8 (7 fot.) lubelskie #35 (33 fot.) łódzkie #41 (39 fot.) lubuskie #48 (47 fot.) małopolskie #78 (77 fot.) mazowieckie #118 (109 fot.) opolskie #2 (2 fot.) podkarpackie #28 (25 fot.) podlaskie #31 (26 fot.) pomorskie #21 (13 fot.) świętokrzyskie #13 (13 fot.) śląskie #199 (194 fot.) warmińsko-mazurskie #81 (80 fot.) wielkopolskie #64 (63 fot.) zachodniopomorskie #40 (40 fot.) woj. nieokreślone #4 (4 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Pojechałem dziś sprawdzić, jak się mają piestrzenice kasztanowate znalezione tu 19 marca - nie wiem, jak się mają, albo się w ogóle nie mają, bo ich nie znalazłem:-/. Ale za to w okolicy, na znajomej miejscówce - wreeeszcie! - znaleziony pierwszy tegoroczny smardzowaty: malutka, średnicy 2 cm smardzówka czeska :). Może było ich więcej, ale nie szukałem za dużo, żeby nie zadeptać maluchów. Obecnie właśnie pada jakiś pierwszy konkretniejszy deszcz od kilku tygodni, więc jest nadzieja, że wystartują bardziej śmiało :).
sezony 2022 0101-0605 WM dolnośląskie #47 (42 fot.) kujawsko-pomorskie #8 (7 fot.) lubelskie #35 (33 fot.) łódzkie #41 (39 fot.) lubuskie #48 (47 fot.) małopolskie #78 (77 fot.) mazowieckie #118 (109 fot.) opolskie #2 (2 fot.) podkarpackie #28 (25 fot.) podlaskie #31 (26 fot.) pomorskie #21 (13 fot.) świętokrzyskie #13 (13 fot.) śląskie #199 (194 fot.) warmińsko-mazurskie #81 (80 fot.) wielkopolskie #64 (63 fot.) zachodniopomorskie #40 (40 fot.) woj. nieokreślone #4 (4 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Stanisław - grzybobranie 7 kwi 2022, czwartek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji