warmińsko-mazurskie - grzybobrania od 5 lis. do 18 lis. 2012

sezony 2012 1105-1118 dolnośląskie #8 (2 fot.) kujawsko-pomorskie #3 lubelskie #14 (1 fot.) łódzkie #15 lubuskie #3 (1 fot.) małopolskie #23 (2 fot.) mazowieckie #22 (1 fot.) opolskie #9 podkarpackie #18 (4 fot.) pomorskie #6 świętokrzyskie #6 śląskie #47 (6 fot.) warmińsko-mazurskie #2 wielkopolskie #3 zachodniopomorskie #1 woj. nieokreślone #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
Po zalogowaniu jest tu pokazany plan województwa z naniesionymi miejscowościami doniesień.
18.lis 2012
KrzyK (bez logowania)
(25/h) Bez przymrozków na tym terenie, dlatego mimo późnojesiennej pory brak wyraźnej deklaracji grzybostanu -trochę kurek, gołąbków, grzybówek, podgrzybków, łuszczakow po stronie października i tyleż gąsek, gąsówek, zimówek, wodnich/brak boczniaków/z kierunku zimowego. Pożądane tu siwki i zielonki na razie nieliczne, rozmokłe, uszkodzone przez gryzonie, zarobaczone.
2012.11.19 12:47
11.lis 2012
KrzyK (bez logowania)
(30/h) Dwa podgrzybki na wspomnienie lata, a pozostałe to blaszkowce-nieliczne rozmiękłe siwki i pojedyńcze zielonki, około 30 gąsek srebrzystoszarych, kilka gąsówek fioletowawych i podwiniętych, kilkanaście kurek. Gdyby nie drobnica-zimówki, łuszczaki, kruchaweczki wilgotne, maślanki łagodne-trudno byłoby zapełnić 6-litrowe wiaderko. Podłoża mieszanych okolicznych lasów grząskie od nadmiernych ostatnich opadów i być może dopiero spodziewane nocne przymrozki będą sprzyjać grzybom późnojesiennym na północy kraju.
2012.11.12 10:48
sezony 2012 1105-1118 dolnośląskie #8 (2 fot.) kujawsko-pomorskie #3 lubelskie #14 (1 fot.) łódzkie #15 lubuskie #3 (1 fot.) małopolskie #23 (2 fot.) mazowieckie #22 (1 fot.) opolskie #9 podkarpackie #18 (4 fot.) pomorskie #6 świętokrzyskie #6 śląskie #47 (6 fot.) warmińsko-mazurskie #2 wielkopolskie #3 zachodniopomorskie #1 woj. nieokreślone #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

warmińsko-mazurskie - grzybobrania od 5 lis. do 18 lis. 2012

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji