grzybiarz_na_rowerze - grzybobranie 5 lis 2016, sobota

sezony 2016 1031-1106 ZP dolnośląskie #73 (49 fot.) kujawsko-pomorskie #24 (7 fot.) lubelskie #21 (2 fot.) łódzkie #34 (14 fot.) lubuskie #12 (6 fot.) małopolskie #30 (17 fot.) mazowieckie #62 (22 fot.) opolskie #31 (16 fot.) podkarpackie #19 (5 fot.) podlaskie #3 (1 fot.) pomorskie #21 (11 fot.) świętokrzyskie #10 (6 fot.) śląskie #82 (53 fot.) warmińsko-mazurskie #3 (1 fot.) wielkopolskie #61 (27 fot.) zachodniopomorskie #33 (17 fot.) woj. nieokreślone #8 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Ponad 40 kań, po jednej stronie drogi na odcinku 5 km. Dookoła jest mnóstwo łąk i dróg polnych, rowów, w tym dawnych rowów granicznych, myślę więc, że dało by się zebrać dużo więcej tego grzyba. Grzybów nie zbierałem, w domu jest zamrożonych kilkadziesiąt kań, a przez ostatnie dni były one codziennie w jadłospisie, więc trzeba zrobić przerwę. Odcinek zrobiony w ramach wycieczki rowerowej trasą zwaną w żargonie rowerzystów "pętlą dobieszczyńską". Warto zauważyć, że w miejscach, gdzie już zbierałem kanie, nie ma nowych owocników.
sezony 2016 1031-1106 ZP dolnośląskie #73 (49 fot.) kujawsko-pomorskie #24 (7 fot.) lubelskie #21 (2 fot.) łódzkie #34 (14 fot.) lubuskie #12 (6 fot.) małopolskie #30 (17 fot.) mazowieckie #62 (22 fot.) opolskie #31 (16 fot.) podkarpackie #19 (5 fot.) podlaskie #3 (1 fot.) pomorskie #21 (11 fot.) świętokrzyskie #10 (6 fot.) śląskie #82 (53 fot.) warmińsko-mazurskie #3 (1 fot.) wielkopolskie #61 (27 fot.) zachodniopomorskie #33 (17 fot.) woj. nieokreślone #8 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

grzybiarz_na_rowerze - grzybobranie 5 lis 2016, sobota

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji