lubelskie - grzybobrania od 1 sty. do 17 maj. 2009

sezony 2009 0101-0517 dolnośląskie #27 lubelskie #6 łódzkie #11 lubuskie #1 małopolskie #4 mazowieckie #8 podkarpackie #1 pomorskie #5 świętokrzyskie #4 śląskie #14 warmińsko-mazurskie #9 wielkopolskie #1 zachodniopomorskie #6 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
Po zalogowaniu jest tu pokazany plan województwa z naniesionymi miejscowościami doniesień.
(4/h) Smardz jadalny (Morchella esculenta) - kilka owocników na zboczu wilgotnego wąwozu (z ciekiem wodnym płynącym jego dnem) w pobliżu źródliska wypływającego ze zbocza. Owocniki jednak już lekko przejrzałe (podsuszone)
2009.5.3 20:27
25.kwi 2009
Daniel (bez logowania)
(16/h) W jednym z wąwozów Kazimierskich zlokalizowałem 16 młodych Smardzy jadalnych
2009.4.26 11:38
(11/h) 1 nowe (dla mnie) stanowisko
2009.4.22 04:40
(36/h) Pleurotus ostreatus - boczniak ostrygowaty. W jednym z wąwozów bliżej Puław, na dwóch leżących kłodach kilka przepięknych, jędrnych i świeżutkich kęp boczniaka. W sumie było ich sporo ponad pół reklamówki. Sporo młodziutkich zostało jeszcze na pniu. Pomimo, że większą częśc dnia penetrowałem okoliczne wąwozy w poszukiwaniu czarek i smardzy, boczniaki były tylko w jednej niedużej odnodze wąwozu i w jednym jej miejscu.
2009.4.22 06:09
(14/h) Spotkałem już chyba smakosza smardzy, ponieważ intensywnie penetrował wierzchowinę i zbocza wąwozu z reklamówką w ręce.
2009.4.22 04:36
5.kwi 2009
Daniel (bez logowania)
(0/h) Piękna pogoda, gorąco jak na tę pore roku. Jednak spacer po wąwozach Kazimierskich w poszukiwaniu pierwszych Smardzy zakończył się zerowym wynikiem.
2009.4.5 20:18
sezony 2009 0101-0517 dolnośląskie #27 lubelskie #6 łódzkie #11 lubuskie #1 małopolskie #4 mazowieckie #8 podkarpackie #1 pomorskie #5 świętokrzyskie #4 śląskie #14 warmińsko-mazurskie #9 wielkopolskie #1 zachodniopomorskie #6 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

lubelskie - grzybobrania od 1 sty. do 17 maj. 2009

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji