młody Werter - grzybobranie 18 kwi 2018, środa

sezony 2018 0101-0430 SL dolnośląskie #6 (5 fot.) lubelskie #1 lubuskie #1 (1 fot.) małopolskie #20 (18 fot.) mazowieckie #10 (8 fot.) opolskie #1 (1 fot.) podkarpackie #12 (10 fot.) podlaskie #2 (1 fot.) pomorskie #9 (8 fot.) świętokrzyskie #4 (4 fot.) śląskie #115 (113 fot.) wielkopolskie #11 (9 fot.) zachodniopomorskie #1 (1 fot.) woj. nieokreślone #2 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Po drodze z pracy mam z pięć miejsc, które wyglądają na dobre na wiosenne grzybki. Dziś już miałem jechać do dom, ale w końcu mówię sobie na chwilkę tylko. Po wejściu znalazłem lasek smardzowy, ale w nim nic z jadalnych, aż tu nagle giga piestrzenice🙂. Za chwilkę na drzewie trapił się boczniak topolowy, tzw. czapeczkowaty🙂. No i po takim początku to cały czas mówiłem sobie jeszcze tylko tu zajrzę, no i tak zeszło 1,5 godzinki. Na koniec na wyjściu trafiłem na smardze.
Te były wyjątkowo wyrośnięte jak na obecny suchy sezon. W miejscu, w którym widziałem wcześniej piestrzenice tym razem nie było już nic. Braknie mi czasu, żeby zwiedzić te wszystkie miejsca. Nie wiem czy te piestrzenice to kasztanowate, czy olbrzymie, ale chyba te pierwsze. Nie będę próbował jeść😀. Pozdrawiam grzybniętych😀
sezony 2018 0101-0430 SL dolnośląskie #6 (5 fot.) lubelskie #1 lubuskie #1 (1 fot.) małopolskie #20 (18 fot.) mazowieckie #10 (8 fot.) opolskie #1 (1 fot.) podkarpackie #12 (10 fot.) podlaskie #2 (1 fot.) pomorskie #9 (8 fot.) świętokrzyskie #4 (4 fot.) śląskie #115 (113 fot.) wielkopolskie #11 (9 fot.) zachodniopomorskie #1 (1 fot.) woj. nieokreślone #2 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

młody Werter - grzybobranie 18 kwi 2018, środa

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji