łódzkie - grzybobrania od 1 sty. do 28 kwi. 2013

sezony 2013 0101-0428 dolnośląskie #3 lubelskie #6 łódzkie #2 małopolskie #2 mazowieckie #8 (4 fot.) pomorskie #1 świętokrzyskie #1 śląskie #52 (1 fot.) warmińsko-mazurskie #3 wielkopolskie #1 (1 fot.) zachodniopomorskie #3 woj. nieokreślone #2 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
Po zalogowaniu jest tu pokazany plan województwa z naniesionymi miejscowościami doniesień.
nie 7.kwi 2013
bacia
grzybobrań: 2
(0/h) Godzinny spacer po Lasku Miejskim. Pokrywa śnieżna ma się dobrze, zwłaszcza w cieniu. Grzybów brak. Słońce i wreszcie cieplej wynagrodziły zerowy zbiór. Ciekawe, jak ta przydługa zima wpłynie na nadchodzący sezon? Czy p. Marek ma jakieś przemyślenia na ten temat?
[admin - myślę że długość zimy a zwłaszcza ilość śniegu o dość późnej porze (woda) może mieć pozytywny wpływ na letni wysyp, ale to będzie można sprawdzić najwcześniej w lipcu/sierpniu]
2013.4.7 21:24
[🥇 +2 dni dostępu do pełnej wersji portalu]
nie 10.lut 2013
bacia
grzybobrań: 2
(0/h) Godzinny spacer po Lasku Miejskim. Grzybów jadalnych brak. Kilka ładnych hub, lekko przymarznięte błoto, ślady żerowania zajęcy, ścieżki saren wiodły na manowce, prawie się zgubiłam w mokradłach. Nie dotarłam na stanowiska boczniaka, głód mięsa zwyciężył głód grzybów, bo spacer był przed obiadem. Podaję przepis na zimówkę: łebki lekko obgotować całe, odcedzić, wrzucić na patelkę z cebulką na oleju, posolić, dodać trochę pieprzu, gałki muszkatołowej, 3 krople soku z cytryny, dusić parę minut. Po lekkim przestygnięciu dodać 2-3 łyżki śmietany gęstej. Podawać z kaszą gryczaną lub pęczakiem, posypane świeżym pieprzem.
2013.2.11 22:57
[🥇 +2 dni dostępu do pełnej wersji portalu]
sezony 2013 0101-0428 dolnośląskie #3 lubelskie #6 łódzkie #2 małopolskie #2 mazowieckie #8 (4 fot.) pomorskie #1 świętokrzyskie #1 śląskie #52 (1 fot.) warmińsko-mazurskie #3 wielkopolskie #1 (1 fot.) zachodniopomorskie #3 woj. nieokreślone #2 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

łódzkie - grzybobrania od 1 sty. do 28 kwi. 2013

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji