Wpisy GRej - 2018r.dla Delicatula integrella (Pers.) Fayod

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 315 543 Jacek Nowicki 18 lip 2018
-przyjety-
oznaczenie: Delicatula integrella
lokalizacja: 0,7 km SE od osady Brylisko, gm.Radomsko, pow. radomszczański, woj. łódzkie [51st 1' 5,5" N i 19st 27' 52" E], DE56
data zbioru: 3 cze 2018
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: wilgotny las mieszany -brzozy, graby, sosny, świerki i inne, na gnijących fragmentach drzew na pół zagrzebanych w z ziemi, kilkadziesiąt owocników w kilku grupkach
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: tak, wyślę Kustoszowi Bazy Ani Kujawie
uwagi: fot.1006713 fot.1006714 fot.1006715 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ID 316 499 Grazyna Domian 16 sie 2018
-przyjety-
oznaczenie: Delicatula integrella
lokalizacja: Puszcza Bukowa, 2,1 km na NE od Dobropola Gryfińskiego, pow. gryfiński, woj. zachodniopomorskie, AB94
data zbioru: 15 sie 2018
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: żyzna buczyna z wysiękami źródliskowymi, na bryłach ziemi z korzeniami omywanych przez wody opadowe, w grupie - kilkadziesiąt owocników
leg. det. Grazyna Domian
eksykat: tak - zostanie przesłany do Kustosza
uwagi: fot.1012842 fot.1012843 fot.1012844 fot.1012845 fot.1012846 [notatka: tak] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji