Wpisy GRej - w ATPOL EE56dla Pseudoboletus parasiticus (Bull.) Šutara

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 178 959 Andrzej Staśkowiak 7 lis 2010
-zweryfikowany-
oznaczenie: Xerocomus parasiticus
lokalizacja: 1,5 S od Michałowa, pow. skarżyski, woj. świętokrzyskie, EE56
data zbioru: 5 lis 2010
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: bór świeży, sosna + dąb, na płytkiej piaszczystej glebie na skałach piaskowcowych, 2 owocniki wyrastające z tęgoskóra pospolitego
leg. det. Andrzej Staśkowiak
uwagi: na szczycie wzniesienia Pleśniówka fot.386070
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2012. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część VI. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2010. Przegląd Przyrodniczy 23(2): 3-59
ID 372 005 Robert Łyzczarz 18 wrz 2023
-przyjety-
oznaczenie: Pseudoboletus parasiticus
lokalizacja: ok 1500 m na SE od Stary Stawek, pow. skarżyski, woj. świętokrzyskie, EE56
data zbioru: 16 wrz 2023
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las mieszany-buki,dęby,jodły, na starej powycinkowej drodze leśnej,przy Scleroderma sp., kilka owocników przy kilku Sclerodermach
leg. Robert Łyżczarz,Magdalena Mularczyk, det. Robert Łyżczarz
eksykat: tak,wyślę do kustosza bazy
uwagi: fot.1478370 fot.1478371 fot.1478372 fot.1478373 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji