Wpisy GRej - w ATPOL DE65dla Mycoacia uda (Fr.) Donk

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 369 976 Jacek Nowicki 31 lip 2023
-przyjety-
oznaczenie: Mycoacia uda
lokalizacja: 1 km NE od wsi Wikłów; gm. Kruszyna, pow. częstochowski, woj. śląskie [GPS: 51,0027 19,3010], DE65
data zbioru: 29 lip 2023
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: okresowo zalewany fragment lasu; olcha, brzoza, wierzba, na gnijących gałęziach leżących na ziemi, kilkadziesiąt owocników na kilku gałęziach
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: tak, otrzyma Kustosz Błażej Gierczyk
uwagi: fot.1456570 fot.1456571 fot.1456572 fot.1456573 fot.1456574 fot.1456575 fot.1456576 fot.1456577 fot.1456578 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ID 372 777 Jacek Nowicki 4 paź 2023
-przyjety-
oznaczenie: Mycoacia uda
lokalizacja: 1,5 km SW od wsi Bobry; gm. Radomsko, pow. radomszczański, woj. łódzkie [GPS: 51,0087 19,3953], DE65
data zbioru: 16 wrz 2023
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las mieszany nad rz. Widzówką; olcha, świerk, sosna, wierzba i inne, na gałęzi olchowej leżącej na ziemi, grupa kilku owocników
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: tak, otrzyma Kustosz Błażej Gierczyk
uwagi: fot.1486357 fot.1486358 fot.1486359 fot.1486360 fot.1486361 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji