Wpisy GRej - w ATPOL DE54dla Exidia saccharina (Alb. et Schwein.) Fr.

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 131 484 Jacek Nowicki 18 maj 2009
-zweryfikowany-
oznaczenie: Exidia saccharina
lokalizacja: 2,4 km NE,Ważne Młyny,pow.pajęczański, DE54
data zbioru: 16 maj 2009
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las sosnowy, na martwej sośnie, kilkanaście owocników
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: TAK, w Stacji ZBŚRiL PAN, 20/JN/21.05.09
uwagi: w tym samym miejscu co Diplomitoporus flavescens ID131483
fot.240852 [notatka: nie] [fotografie: tak]

publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2011a. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część V. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2009. Przegląd Przyrodniczy 22(4): 16-68
ID 131 489 Jacek Nowicki 18 maj 2009
-zweryfikowany-
oznaczenie: Exidia saccharina
lokalizacja: 2 km E,Prusicko,pow.pajęczański, DE54
data zbioru: 17 maj 2009
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las sosnowy, na martwej sośnie, kilkanaście owocników
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: TAK, w Stacji ZBŚRiL PAN, 1/JN/22.05.09
uwagi: 51st1'33,26"N 19st13'17,17"E
fot.240875 [notatka: nie] [fotografie: tak]

publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2011a. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część V. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2009. Przegląd Przyrodniczy 22(4): 16-68
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji