Wpisy GRej - w ATPOL DE47dla Laeticutis cristata (Schaeff.) Audet

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 171 181 Jacek Nowicki 23 sie 2010
-zweryfikowany-
oznaczenie: Albatrellus cristatus
lokalizacja: 2 km W,Wola Kotkowska,gm.Gorzkowice, pow. piotrkowski, woj. łódzkie, DE47
data zbioru: 21 sie 2010
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las mieszany (dł.dęby)z bogatym podrostem mieszanym gł.jodły,dęby;, na ziemi, dwa owocniki
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: Tak, w Stacji ZBŚRiL PAN, 8/JN/5.01.11
uwagi: fot.363004 fot.363005 fot.363006 fot.363007 [notatka: nie] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2013. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część VII. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2011. Przegląd Przyrodniczy 24(2): 3-44
ID 350 889 Jacek Nowicki 11 paź 2021
-przyjety-
oznaczenie: Albatrellus cristatuspotwierdzenie ID 171 181
lokalizacja: 2 km W od wsi Wola Kotkowska; gm. Gorzkowice, pow. piotrkowski, woj. łódzkie, DE47
data zbioru: 2 paź 2021
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las mieszany -gł. dęby i jodły, na ziemi, grupa ponad 20 owocników
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: tak, wyślę Kustoszowi Bazy, Ani Kujawie
uwagi: GPS: 51st 9' 30" N 19st 35' 20" E
fot.1274946 fot.1274947 fot.1274948 fot.1274949 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji