Wpisy GRej - w ATPOL DE45dla Hydnoporia tabacina (Sowerby) Spirin, Miettinen et K.H. Larss.

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 315 555 Jacek Nowicki 19 lip 2018
-przyjety-
oznaczenie: Hymenochaete tabacina
lokalizacja: 1 km NW od wsi Tomaszów, gm.Ładzice, pow. radomszczański, woj. łódzkie [51st 6' 55" N i 19st 24' 36,5" E], DE45
data zbioru: 17 lut 2018
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las mieszany -sosna, brzoza, dąb, trześnia, osika i inne, na powalonym drzewku liściastym, prawdopodobnie trześni, bardzo licznie; owocniki pokrywały pień i gałęzie na kilku metrach, prawie jednym cięgiem
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: tak, wyślę Kustoszowi Bazy Ani Kujawie
uwagi: fot.1006850 fot.1006851 fot.1006852 fot.1006853 fot.1006854 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ID 367 086 Jacek Nowicki 3 kwi 2023
-przyjety-
oznaczenie: Hymenochaete tabacina
lokalizacja: 1 km NW od wsi Tomaszów; gm. Ładzice, pow. radomszczański, woj. łódzkie [GPS: 51,1149 19,4073], DE45
data zbioru: 10 mar 2023
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las liściasty -brzoza, osika, trześnia, na leżącej na ziemi gałęzi brzozowej, owocnik rozpostarto-kapelusikowaty
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: tak, wyślę Kustoszowi Ani Kujawie
uwagi: fot.1421529 fot.1421530 fot.1421531 fot.1421532 fot.1421533 fot.1421534 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji