Wpisy GRej - w ATPOL DA51dla Morchella elata Fr.

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 11 144 Marek Snowarski 6 lut 2005
-zweryfikowany-
oznaczenie: Morchella elata
lokalizacja: Jurata na pół. Helskim, DA51
data zbioru: 10 maj 2004
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: pobocze ścieżki asfaltowej w parku, w trawie, w pobliżu wierzba iwa, sosny, na ziemi, jeden owocnik
leg. det. Marek Snowarski
eksykat: 040510-1
uwagi: [notatka: 040510-1] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa 2005. "Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych" - nowa forma gromadzenia danych mikologicznych pochodzących od amatorów. Podsumowanie roku 2005. Przegl. Przyr. 16 (3-4): 17-52
ID 14 773 Marek Snowarski 13 cze 2005
-zweryfikowany-
oznaczenie: Morchella elata
lokalizacja: płw. Helski, Jurata, teren OSW Jurata, DA51
data zbioru: 10 maj 2005
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: pobocze ścieżki asfaltowej w parku, w trawie, w pobliżu wierzba iwa, sosny, ziemia, ok. 10 owocników w odległości ok. 1m jeden od drugiego
leg. det. Marek Snowarski
eksykat: 050510-1
uwagi: w tym samym miejscu co znalezisko sprzed roku [notatka: 050510-1] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa 2005. "Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych" - nowa forma gromadzenia danych mikologicznych pochodzących od amatorów. Podsumowanie roku 2005. Przegl. Przyr. 16 (3-4): 17-52
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji