Wpisy GRej - w ATPOL BC28dla Podofomes mollis (Sommerf.) Gorjón

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 28 201 Robert Puciata 27 lut 2006
-zweryfikowany-
oznaczenie: Datronia mollis
lokalizacja: 1,5 km na południowy wschód od przystanku kolejowego Piła Kalina, BC28
data zbioru: 13 lut 2006
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: teren podmokły, grab, dąb ,olsza, na pniu grabu lub olszy, tylko ten jeden
leg. Robert Puciata, det. S. Pintscher
eksykat: tak jest u mnie
uwagi: fot.28983 [notatka: nie] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2007. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych. Część II. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2006. Przegląd Przyrodniczy 18(3-4): 3-70
ID 39 570 Robert Puciata 26 sie 2006
-zweryfikowany-
oznaczenie: Datronia mollis
lokalizacja: 1,5km na północ od Dziembówka, powiat pilski, woj wielkopolskie, BC28
data zbioru: 17 sie 2006
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: wielogatunkowy las mieszany porastający źródliska, na leżącym porośniętym mchem pniu, jeden owocnik
leg. det. Robert Puciata
eksykat: u zgłaszającego E 113
uwagi: fot.49720 [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2007. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych. Część II. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2006. Przegląd Przyrodniczy 18(3-4): 3-70
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji