Wpisy GRej - dla Neobulgaria pura (Pers.) Petr.

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 24 153 Tomasz Krzyszczyk 29 paź 2005
-zweryfikowany-
oznaczenie: Neobulgaria pura
lokalizacja: 2 km na S od wsi Chudoba, powiat Olesno, CE78
data zbioru: 13 paź 2005
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las bukowo-świerkowy z domieszkami, na leżącej kłodzie buka, grupa 8 owocników
leg. det. Tomasz Krzyszczyk
eksykat: u mnie
uwagi: fot.24035 [notatka: tak] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa 2005. "Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych" - nowa forma gromadzenia danych mikologicznych pochodzących od amatorów. Podsumowanie roku 2005. Przegl. Przyr. 16 (3-4): 17-52
ID 30 205 Robert Puciata 22 kwi 2006
-zweryfikowany-
oznaczenie: Neobulgaria pura
lokalizacja: Rez.Diabli skok woj. zachodniopomorskie, BB96
data zbioru: 14 lis 2005
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las mieszany porastający źródliska, na powalonym pniu, w kilku miejscach po kilka sztuk
leg. det. Robert Puciata
eksykat: u zgłaszającego - E011
uwagi: fot.32097 [notatka: nie] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2007. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych. Część II. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2006. Przegląd Przyrodniczy 18(3-4): 3-70
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji