zgłoszenie GREJ ID 375 251
status zgłoszenia do GRej: przyjety
oznaczenie: |
Exidia villosa /w grzyby.pl ID 2180 → Exidia candida Lloyd/
|
zgłoszone przez: |
Stanisław Kosiński
/18 kwi 2024 22:02/
|
zebrał(a) (leg.): |
Stanisław Kosiński
· 28 mar 2024
|
oznaczył(a) (det.): |
Stanisław Kosiński
|
dokumentacja zielnikowa (eksykat): |
Tak
|
lokalizacja: |
Dąbrowa, 30 m. N od ul. Królewieckiej
|
powiat: |
m. Elbląg
|
województwo: |
warmińsko-mazurskie
|
współrzędne geograficzne: |
54°11'07.6"N 19°27'30.2"E
|
ATPOL: |
DB05
|
siedlisko: |
Las liściasty wielogatunkowy (Brz, Kl, Gb, Lp, Tp i in.)
|
podłoże (substrat): |
na opadłej gałązce lipowej
|
sposób wzrostu: |
kilka owocników
|
notatki i uwagi: |
|
załączone fotografie
związane wątki bio-forum.pl
log zmian
- 2024.04.18 22:02 · Stanisław Kosiński — dodano zgłoszenie: [dzien_zbioru:2024-03-28][oznaczenie:Exidia villosa][id_taxonu:2180][lokalizacja:Dąbrowa, 30 m. N od ul. Królewieckiej][powiat:m. Elbląg][wojewodztwo:warmińsko-mazurskie][wsp_atpol8:DB05][wsp_geograficzne:54°11'07.6"N 19°27'30.2"E][siedlisko:Las liściasty wielogatunkowy (Brz, Kl, Gb, Lp, Tp i in.)][podloze:na opadłej gałązce lipowej][sposob_wzrostu:kilka owocników][eksykat:Tak]
- 2024.04.18 22:02 · Stanisław Kosiński — załączono wątek:1530909
- 2024.04.18 22:02 · Stanisław Kosiński — fot. 1530910 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530911 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530912 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530913 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530914 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530915 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530916 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530917 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530918 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530919 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530920 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530921 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530922 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530923 dołączono z wątku bf 1530909; fot. 1530924 dołączono z wątku bf 1530909
- 2024.04.18 22:38 · Stanisław Kosiński — {status:[przygotowywany]→[gotowy]}
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie —
więcej informacji