zgłoszenie GREJ ID 375 192
status zgłoszenia do GRej: przyjety
oznaczenie: |
Exidia candida /w grzyby.pl ID 2180 → Exidia candida Lloyd/
|
zgłoszone przez: |
Marian Sęktas
/28 lut 2024 21:36/
|
zebrał(a) (leg.): |
Marian Sęktas
· 25 lut 2024
|
oznaczył(a) (det.): |
Marian Sęktas/Błażej Gierczyk
|
dokumentacja zielnikowa (eksykat): |
Tak, wyślę do Błażeja Gierczyka
|
lokalizacja: |
Sulmin 2 km NE, Otomiński Obszar Krajobrazu Chronionego, Las Sulmiński
|
powiat: |
gdański
|
województwo: |
pomorskie
|
ATPOL: |
CA99
|
siedlisko: |
głęboki jar w lesie mieszanym, dąb, buk, grab, lipa, jawor, sosna
|
podłoże (substrat): |
na uschłej gałęzi zwalonej lipy
|
sposób wzrostu: |
kilkadziesiąt owocników wolnych i zrośniętych
|
notatki i uwagi: |
|
załączone fotografie
związane wątki bio-forum.pl
log zmian
- 2024.02.28 21:36 · Marian Sęktas — dodano zgłoszenie: [dzien_zbioru:2024-02-25][oznaczenie:Exidia candida][id_taxonu:2180][lokalizacja:Sulmin 2 km NE, Otomiński Obszar Krajobrazu Chronionego, Las Sulmiński][powiat:gdański][wojewodztwo:pomorskie][wsp_atpol8:CA99][siedlisko:głęboki jar w lesie mieszanym, dąb, buk, grab, lipa, jawor, sosna][podloze:na uschłej gałęzi zwalonej lipy][sposob_wzrostu:kilkadziesiąt owocników wolnych i zrośniętych][eksykat:Tak, wyślę do Błażeja Gierczyka][oznaczyl:Marian Sęktas/Błażej Gierczyk]
- 2024.02.28 21:36 · Marian Sęktas — załączono wątek:1523799
- 2024.02.28 21:36 · Marian Sęktas — fot. 1523800 dołączono z wątku bf 1523799; fot. 1523801 dołączono z wątku bf 1523799; fot. 1523802 dołączono z wątku bf 1523799; fot. 1523803 dołączono z wątku bf 1523799; fot. 1523804 dołączono z wątku bf 1523799; fot. 1523805 dołączono z wątku bf 1523799; fot. 1523876 dołączono z wątku bf 1523799; fot. 1523877 dołączono z wątku bf 1523799; fot. 1523878 dołączono z wątku bf 1523799; fot. 1523879 dołączono z wątku bf 1523799; fot. 1523880 dołączono z wątku bf 1523799; fot. 1523881 dołączono z wątku bf 1523799; fot. 1523882 dołączono z wątku bf 1523799
- 2024.02.28 21:37 · Marian Sęktas — {status:[przygotowywany]→[gotowy]}
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie —
więcej informacji