zgłoszenie GREJ ID 375 028
status zgłoszenia do GRej: przyjety
oznaczenie: |
Ramaria fagicola /w grzyby.pl ID 2664 → Ramaria fagicola R.H. Petersen/
|
zgłoszone przez: |
Grażyna Domian
/10 gru 2023 19:53/
|
zebrał(a) (leg.): |
Grażyna Domian
· 10 paź 2023
|
oznaczył(a) (det.): |
Grażyna Domian
|
dokumentacja zielnikowa (eksykat): |
BG
|
lokalizacja: |
Wzgórza Bukowe (rez. Bukowe Zdroje), 1,2 km SE od węzła A6 i S3 Szczecin Podjuchy
|
powiat: |
gryfiński
|
województwo: |
zachodniopomorskie
|
współrzędne geograficzne: |
N 53.3538, E 14.6277
|
ATPOL: |
AB93
|
siedlisko: |
żyzna buczyna
|
podłoże (substrat): |
na korzeniach Fagus sylvatica
|
sposób wzrostu: |
kilka owocników
|
notatki i uwagi: |
zarodniki: (-6,7)7,2-9,2 x 4,0-5,1 µm (średnio 8,2 x 4,6 µm), Q: 1,5-2,1 (średnio 1,8)
|
załączone fotografie
log zmian
- 2023.12.10 19:53 · Grażyna Domian — dodano zgłoszenie: [dzien_zbioru:2023-10-06][oznaczenie:Ramaria fagicola][id_taxonu:2664][lokalizacja:Wzgórza Bukowe (rez. Bukowe Zdroje), 1,2 km SE od węzła A6 i S3 Szczecin Podjuchy][powiat:gryfiński][wojewodztwo:zachodniopomorskie][wsp_atpol8:AB93][wsp_geograficzne:N 53.3538, E 14.6277][siedlisko:żyzna buczyna][podloze:na korzeniach Fagus sylvatica][sposob_wzrostu:kilka owocników][eksykat:BG][uwagi:zarodniki: (-6,7)7,2-9,2 x 4,0-5,1 µm (średnio 8,2 x 4,6 µm), Q: 1,5-2,1 (średnio 1,8)]
- 2023.12.10 19:53 · Grażyna Domian — załączono fotografie:{dodano fot. Ramaria fagicola_2023-10-10 (1).JPG}{dodano fot. Ramaria fagicola_2023-10-10 (2).JPG}{dodano fot. Ramaria fagicola_2023-10-10 (3).JPG}{dodano fot. Ramaria fagicola_2023-10-10 (4).JPG}{dodano fot. strzępki tramy podstawy2}{dodano fot. strzępki tramy podstawy3}{dodano fot. strzępki w ryzomorfach}{dodano fot. zar2}
- 2023.12.10 19:54 · Grażyna Domian — zmiany w edycji:{dzien_zbioru:[2023-10-06]→[2023-10-10]}
- 2023.12.10 19:55 · Grażyna Domian — zmiana statusu:[przygotowywany]→[gotowy]
- 2023.12.21 13:30 · Błażej Gierczyk — zmiana statusu:[gotowy]→[przyjety]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie —
więcej informacji