Wpisy GRej - Marcin Lożekdla Gyromitra infula (Schaeff.) Quel.

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 338 233 Marcin Sławomir Lożek 29 paź 2020
-zweryfikowany-
oznaczenie: Gyromitra infula
lokalizacja: Białowieża,rez.Uroczysko Głuszec,droga poż.38, pow. hajnówka, woj. podlaskie, GC46
data zbioru: 16 paź 2020
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las mieszany głównie świerk, leżąca,zmurszała kłoda świerku, kilkanaście owocników na pow.3m2
leg. det. Marcin Sławomir Lożek
eksykat: nie,rezerwat
uwagi: Piestrzenica infułowata fot.1184443 fot.1184444 fot.1184445 fot.1184446 [notatka: tak] [fotografie: tak]
ID 340 473 Marcin Sławomir Lożek 6 gru 2020
-przyjety-
oznaczenie: Gyromitra infula
lokalizacja: ZPK ,,Torfowisko Reptowo,1,5km na pn.zach od Reptowa,gm.Kobylanka, pow. stargardzki, woj. zachodniopomorskie, AB85
data zbioru: 6 gru 2020
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: bór bagienny z brzozą, osiką, mocno rozłożone kłody brzozy i osiki ale głownie na osice, pojedynczo w całym odziale kilkanaście owocników
leg. det. Marcin Sławomir Lożek
eksykat: tak
uwagi: wielkość do 20cm, trzon do 4-5cm średnicy, część owocników w b.dobrym stanie, niektóre zejściowe fot.1195297 fot.1195298 fot.1195299 fot.1195300 fot.1195301 fot.1195302 fot.1195303 fot.1195304 [notatka: tak] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji