Wpisy GRej - 2010r.dla Coprinopsis picacea (Bull.) Redhead, Vilgalys et Moncalvo

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 177 849 Barbara Kudławiec 17 paź 2010
-zweryfikowany-
oznaczenie: Coprinus picaceus
lokalizacja: 1,3 km na SW od Nienawiszcza, pow. obornicki, woj. wielkopolskie, BC79
data zbioru: 7 paź 2010
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: buczyna, na ziemi, na skarpie ponad leśną drogą gruntową, 4 owocniki w rozproszeniu
leg. det. Barbara Kudławiec
eksykat: Tak, w Stacji ZBŚRiL PAN, 9/BK/8.12.10
uwagi: nadleśnictwo Łopuchówko, leśnictwo Buczyna, oddział 98
zdjęcia w wątku [bf:380913] [notatka: nagranie na dyktafon+mapka] [fotografie: tak]

publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2012. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część VI. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2010. Przegląd Przyrodniczy 23(2): 3-59
ID 178 416 Daria Jonas 24 paź 2010
-zweryfikowany-
oznaczenie: Coprinus picaceus
lokalizacja: las w okolicy miejscowości Zrąb, pow. zamojski, woj. lubelskie, GE73
data zbioru: 10 paź 2010
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: buk, grab, na ziemi, pojedynczo lub w grupie po 2 lub 3
leg. det. Daria Jonas
eksykat: -
uwagi: fot.384288 fot.384289 fot.384290 fot.384291 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji