Wpisy GRej - 2008r.dla Gomphidius glutinosus (Schaeff.) Fr.

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 117 012 Jacek Nowicki 5 paź 2008
-zweryfikowany-
oznaczenie: Gomphidius glutinosus
lokalizacja: 1 km E,Leśn.Łuszczanowice,gm.Kleszczów, DE45
data zbioru: 5 paź 2008
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: świerczyna, w mchu, dwa młode owocniki
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: TAK, w Stacji ZBŚRiL PAN, 2/JN/15.10.08
uwagi: fot.206776 fot.206777 [notatka: nie] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2011. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część IV. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2008. Przegląd Przyrodniczy 22(1): 17-83
ID 117 992 Jacek Nowicki 14 paź 2008
-zweryfikowany-
oznaczenie: Gomphidius glutinosus
lokalizacja: 1 km NW,Kol.Ojrzeń,gm.Gidle,pow.radomszczański, DE66
data zbioru: 11 paź 2008
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las świerkowy, na ziemi, jeden młody owocnik
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: TAK, w Stacji ZBŚRiL PAN, 29/JN/29.10.08
uwagi: 50 59'52,46"N 19 29'10,99"E
fot.209233 fot.209234 [notatka: nie] [fotografie: tak]

publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2011. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część IV. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2008. Przegląd Przyrodniczy 22(1): 17-83
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji