Wpisy GRej - w ATPOL FG21dla Pycnoporus cinnabarinus (Jacq.) P. Karst.

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 35 181 Anna Hreczka 22 cze 2006
-zweryfikowany-
oznaczenie: Pycnoporus cinnabarinus
lokalizacja: Olchowiec, powiat jasielski, w pobliżu Magurskiego PN, FG21
data zbioru: 15 cze 2006
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las bukowy, na leżącej kłodzie, chyba bukowej, kilka owocników
leg. det. Anna Hreczka
eksykat: TAK, w Stacji ZBŚRiL PAN, 3/AH/30.06.06
uwagi: fot.40978 fot.40979 [notatka: nie] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2007. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych. Część II. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2006. Przegląd Przyrodniczy 18(3-4): 3-70
ID 35 184 Anna Hreczka 22 cze 2006
-zweryfikowany-
oznaczenie: Pycnoporus cinnabarinus
lokalizacja: Ropianka, powiat jasielski, FG21
data zbioru: 18 cze 2006
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: mieszany: jodła, brzoza, leszczyna, modrzew, opadłe gałązki brzozy, pozrastane po kilka
leg. det. Anna Hreczka
eksykat: TAK, w Stacji ZBŚRiL PAN, 4/AH/30.06.06
uwagi: _ [notatka: nie] [fotografie: nie]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2007. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych. Część II. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2006. Przegląd Przyrodniczy 18(3-4): 3-70
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji