Wpisy GRej - w ATPOL DE64dla Panus conchatus (Bull.) Fr.

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 109 545 Jacek Nowicki 17 sie 2008
-zweryfikowany-
oznaczenie: Lentinus torulosus
lokalizacja: 3km N,Nowy Broniszew,gm.Mykanów,pow.częstochowski, DE64
data zbioru: 15 sie 2008
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las mieszany, na pniaku prawdopodobnie brzozy, cztery owocniki w różnym wieku
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: TAK, w Stacji ZBŚRiL PAN, 17/JN/31.08.08
uwagi: 51 0'9,82"N 19 11'59,68"E
fot.190158 fot.190159 fot.190160 [notatka: nie] [fotografie: tak]

publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2011. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część IV. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2008. Przegląd Przyrodniczy 22(1): 17-83
ID 333 114 Jacek Nowicki 16 lip 2020
-przyjety-
oznaczenie: Panus conchatus
lokalizacja: 3 km SW od wsi Kijów; gm. Kruszyna, pow. częstochowski, woj. śląskie [GPS: 51st 0' 24" N i 19st 14' 14,5" E], DE64
data zbioru: 12 lip 2020
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: bór sosnowy, na pniakach po wyciętych, przydrożnych brzozach, ponad 25 owocników na kilku pniakach
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: tak, wyślę Kustoszowi Bazy, Ani Kujawie
uwagi: fot.1150216 fot.1150217 fot.1150218 fot.1150219 fot.1150220 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji