Wpisy GRej - w ATPOL DE55dla Bulbillomyces farinosus (Bres.) Jülich

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 265 215 Jacek Nowicki 7 sie 2015
-przyjety-
oznaczenie: Bulbillomyces farinosus
lokalizacja: 2 km NE od wsi Łęg, gm.Kruszyna, pow. częstochowski, woj. śląskie [51st 2' 36,3" N i 19st 19' 32" E], DE55
data zbioru: 20 cze 2015
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: liściasty pas lasu nad strumieniem -olchy, brzozy i inne, na gnijących gałęziach leżących na wilgotnej ziemi, bardzo licznie
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: tak, wyślę Kustoszowi Bazy Ani Kujawie
uwagi: fot.775589 fot.775590 fot.775591 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ID 372 803 Jacek Nowicki 5 paź 2023
-przyjety-
oznaczenie: Bulbillomyces farinosus
lokalizacja: 1,5 km SW od Zbiornika Wodnego Wymysłówek; gm. Radomsko, pow. radomszczański, woj. łódzkie [GPS: 51,0556 19,3798], DE55
data zbioru: 17 wrz 2023
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: bór sosnowy; pas lasu nad strugą, na gnijącej kłodzie liściastego drzewa leżącej na brzegu strugi, grupa kilku/dziesięciu owocników i b. licznie anamorfa Aegerita candida
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: tak, otrzyma Kustosz Błażej Gierczyk
uwagi: fot.1486677 fot.1486678 fot.1486679 fot.1486680 fot.1486681 fot.1486682 fot.1486683 fot.1486684 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji