Wpisy GRej - w ATPOL DE54dla Plicaturopsis crispa (Pers.) D.A. Reid

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 335 688 Jacek Nowicki 18 wrz 2020
-przyjety-
oznaczenie: Plicaturopsis crispa
lokalizacja: 1,5 km SW od wsi Kijów, gm.Kruszyna, pow. częstochowski, woj. śląskie [GPS: 51st 1' 13,5" N i 19st 15' 12,5" E], DE54
data zbioru: 12 wrz 2020
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las mieszany z okresowym ciekiem wodnym -brzoza, olcha, sosna, grab i inne, na leżącej na ziemi gałęzi liściastego ( olcha ? ), grupa kilkudziesięciu owocników
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: tak, wyślę Kustoszowi Bazy, Ani Kujawie
uwagi: fot.1169535 fot.1169536 fot.1169537 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ID 371 836 Jacek Nowicki 15 wrz 2023
-przyjety-
oznaczenie: Plicaturopsis crispa
lokalizacja: 2 km SW od wsi Kijów; gm. Kruszyna, pow. częstochowski, woj. śląskie [GPS: 51,0219 19,2444], DE54
data zbioru: 9 wrz 2023
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: bór wilgotny; pas mieszanego lasu nad rz. Pijawką; sosna, olcha, brzoza, grab, dąb i inne, na brzozowej gałęzi leżącej na ziemi, grupa kilkudziesięciu owocników
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: tak, wyślę Kustoszowi Ani Kujawie
uwagi: fot.1477252 fot.1477253 fot.1477254 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji