Wpisy GRej - w ATPOL CC15dla Bulbillomyces farinosus (Bres.) Jülich

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 274 694 Przemysław Drzewiecki 1 sty 2016
-przyjety-
oznaczenie: Bulbillomyces farinosus
lokalizacja: Mochle, pow. bydgoski, woj. kujawsko-pomorskie, CC15
data zbioru: 28 gru 2015
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Brzeg śródpolnego oczka wytopiskowego., Na karpie korzeniowej bliżej nie określonego drzewa (krzewu). W szuwarach pałkowych., Masowo, grzyb obejmował niemal całą powierzchnię substratu.
leg. det. Przemysław Drzewiecki
eksykat: Tak - zostanie przesłany kustosz Annie Kujawa
uwagi: Współwystępowanie anamorfy Aegerita candida! i teleomorfy Bulbillomyces farinosus!.
fot.817370 fot.817371 fot.817372 fot.817373 fot.817374 fot.817375 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ID 343 308 Przemysław Drzewiecki 28 mar 2021
-przyjety-
oznaczenie: Bulbillomyces farinosus
lokalizacja: Mochle, pow. bydgoski, woj. kujawsko-pomorskie, CC15
data zbioru: 6 gru 2019
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Wyschnięte oczko wodne na skraju lasu mieszanego, Drobne i grubsze gałązki zagrzebane w wysychającym osadzie dennym, Gromadnie
leg. det. Przemysław Drzewiecki
eksykat: Tak - zostanie przesłany.
uwagi: fot.1213655 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji