Wpisy GRej - w ATPOL AB74dla Crepidotus cesatii (Rabenh.) Sacc.

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 365 936 Marcin Sławomir Lożek 27 sty 2023
-przyjety-
oznaczenie: Crepidotus cesatii var.cesatii
lokalizacja: Czarna Łąka, gm. Goleniów, pow. goleniowski, woj. zachodniopomorskie, AB74
data zbioru: 27 sty 2023
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: przydrożne zarośla z głogami, zamarłe gałęzie Crategus sp., kilkanaście owocników
leg. det. Marcin Sławomir Lożek
eksykat: tak
uwagi: Ciżmówka ciemnoblaszkowa fot.1409639 fot.1409640 fot.1409641
zarodniki fot.1409642
sprzążki fot.1409643
cheilocystydy fot.1409644
strzępki fot.1409645 [notatka: tak] [fotografie: tak]
ID 366 646 Marcin Sławomir Lożek 16 mar 2023
-przyjety-
oznaczenie: Crepidotus cesatii var.cesatii
lokalizacja: 1km E od Kęp Lubczyńskich, pow. goleniowski, woj. zachodniopomorskie, AB74
data zbioru: 14 mar 2023
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: teren antropogeniczny, zarastające fundamenty, pozbawiona kory, leżąca gałąź Acer negundo, kilka owocników obok siebie
leg. det. Marcin Sławomir Lożek
eksykat: tak
uwagi: Nadl.Kliniska, Leśn. Rurzyca, odz. 142 fot.1417254 fot.1417255 fot.1417256 fot.1417257 fot.1417258 fot.1417259 fot.1417260 [notatka: tak] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji