Wpisy GRej - w ATPOL AB73dla Porodaedalea pini (Brot.) Murrill

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 111 986 Paula Probucka 31 sie 2008
-zweryfikowany-
oznaczenie: Phellinus pini
lokalizacja: Las Arkoński w Szczecinie, AB73
data zbioru: 25 maj 2008
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Las arkoński, stare sosny Pinus sylvestris, Piękne Pinus sylvestris, niektóre oblepione od korzenido korony, Masowo
leg. det. Paula Probucka
eksykat: Tak, w Stacji ZBŚRiL PAN, 6/PP/6.02.12
uwagi: Wątek na bio-forum: [bf:171888] [notatka: nie] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2013a. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część VIII. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2012. Przegląd Przyrodniczy 24(4): 10-41
ID 323 982 Grazyna Domian 30 cze 2019
-przyjety-
oznaczenie: Phellinus pini
lokalizacja: Puszcza Wkrzańska (Dolina Pilchówki), 0,3 km na SE od najdalej na S wysuniętych zabudowań w Szczecinie Pilchowie, pow. Szczecin, woj. zachodniopomorskie, AB73
data zbioru: 19 cze 2019
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: buczyna z domieszką sosen, na pniach dwóch sosen, pojedynczo
leg. det. Grazyna Domian
eksykat: tak
uwagi: fot.1071640 fot.1071641 fot.1071642 fot.1071643 [notatka: tak] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji