Wpisy GRej - dla Hyphodontia arguta (Fr.) J. Erikss.

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 156 214 Tomasz Ślusarczyk 23 gru 2009
-zweryfikowany-
oznaczenie: Hyphodontia arguta
lokalizacja: 2 km na W od Borowa, pow. Świebodzin, woj. lubuskie, AD18
data zbioru: 19 lip 2008
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las mieszany(Pinus, Quercus, Betula), gałąż dębowa leżąca na ziemi, gromadnie
leg. det. Tomasz Ślusarczyk
eksykat: tak nr. 964 w zielniku autora
uwagi: fot.306439 fot.306440 [notatka: tak] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2011a. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część V. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2009. Przegląd Przyrodniczy 22(4): 16-68
ID 340 140 Przemysław Drzewiecki 28 lis 2020
-przyjety-
oznaczenie: Hyphodontia arguta
lokalizacja: Mochle, pow. bydgoski, woj. kujawsko-pomorskie, CC15
data zbioru: 27 lis 2020
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Zabudowane siedlisko rolne, Zmurszały odziomek drzewa liściastego, Duży owocnik pokrywający niemal całą spodnią powierzchnię substratu
leg. det. Przemysław Drzewiecki
eksykat: Tak - zostanie przesłany.
uwagi: fot.1193904 fot.1193905 fot.1193906 fot.1193907 fot.1193908 fot.1193909 fot.1193910 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji