świętokrzyskie - grzybobrania od 25 cze. do 8 lip. 2007

sezony 2007 0625-0708 dolnośląskie #6 kujawsko-pomorskie #5 lubelskie #2 łódzkie #19 lubuskie #8 małopolskie #18 mazowieckie #7 opolskie #2 podkarpackie #8 podlaskie #4 pomorskie #3 świętokrzyskie #2 śląskie #21 warmińsko-mazurskie #5 wielkopolskie #8 zachodniopomorskie #7 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
Po zalogowaniu jest tu pokazany plan województwa z naniesionymi miejscowościami doniesień.
pow. kielecki
po zalogowaniu jest tu miejscowość/lokalizacja tak jak podana w doniesieniu linkowana do mapy google
1 lip 2007, niedziela
Grzybiorz 2007.7.2 02:01

mm — ok. 50 na godzinę
Zaczyna być sucho, mimo wszystko grzybów jest sporo, ale trochę mniej w porównaniu z ubiegłym tygodniem. Znalazłem dwa gniazda piestraków jadalnych (10 szt.) - po raz pierwszy je konsumowałem, dwa borowiki szlachetne pod jodłami (jeden zdrowy), wysyp młodych kań, koźlarzy czerwonych, kurek. Pierwsze kolczaki rude i parę borowików ceglastoporych.

pow. kielecki
po zalogowaniu jest tu miejscowość/lokalizacja tak jak podana w doniesieniu linkowana do mapy google
5 lip 2007, czwartek
Grzybiorz 2007.7.6 00:16

mm — ok. 60 na godzinę
Dwugodzinny wyskok po południu z rodzicami na grzyby. Wyskakują młode prawdziwki, ale prawie wszystkie zaczerwione, sporo koźlarzy czerwonych, kurek, kań, pieczarek, borowików ceglastoporych itd. - te w zdecydowanej większości zdrowe poszły na pyszny barszcz. Część podduszonych zamroziłem. Aha w lesie także było słychać innych szczęśliwych grzybiarzy a to z powodu znalezionych kań.

sezony 2007 0625-0708 dolnośląskie #6 kujawsko-pomorskie #5 lubelskie #2 łódzkie #19 lubuskie #8 małopolskie #18 mazowieckie #7 opolskie #2 podkarpackie #8 podlaskie #4 pomorskie #3 świętokrzyskie #2 śląskie #21 warmińsko-mazurskie #5 wielkopolskie #8 zachodniopomorskie #7 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

świętokrzyskie - grzybobrania od 25 cze. do 8 lip. 2007

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji