Tadeusz - grzybobranie 23 paź 2015, piątek

sezony 2015 1019-1025 PM dolnośląskie #56 (10 fot.) kujawsko-pomorskie #34 (12 fot.) lubelskie #27 (6 fot.) łódzkie #27 (3 fot.) lubuskie #19 (3 fot.) małopolskie #61 (21 fot.) mazowieckie #99 (15 fot.) opolskie #48 (6 fot.) podkarpackie #67 (17 fot.) podlaskie #8 (2 fot.) pomorskie #13 (2 fot.) świętokrzyskie #28 (13 fot.) śląskie #109 (28 fot.) warmińsko-mazurskie #13 (1 fot.) wielkopolskie #46 (12 fot.) zachodniopomorskie #13 (7 fot.) woj. nieokreślone #5 (1 fot.) zagranica #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Pojechałem przede wszystkim po zielonki. To przecież ta pora. W lesie przyjemnie, chociaż trochę popadywało. W zbiorach przeważaja sarny, na osłodę 6 prawdziwków. W lesie rzyby rosną jak chcą: pojedynczo, w gromadkach, w małych rodzinkach. Są w wysokich trawach, rosną na mchu, w jagodzinach. Po prostu trzeba mieć oczy dookoła głowy. Według smakoszy sarny są przepyszne jako dodatek do pizzy. Zapewniaja bogaty smak i niepowtarzalny aromat. Polecam sarny przyrządzane na masełku jak kanie. Palce lizać na taką smakowitość z patelni.
sezony 2015 1019-1025 PM dolnośląskie #56 (10 fot.) kujawsko-pomorskie #34 (12 fot.) lubelskie #27 (6 fot.) łódzkie #27 (3 fot.) lubuskie #19 (3 fot.) małopolskie #61 (21 fot.) mazowieckie #99 (15 fot.) opolskie #48 (6 fot.) podkarpackie #67 (17 fot.) podlaskie #8 (2 fot.) pomorskie #13 (2 fot.) świętokrzyskie #28 (13 fot.) śląskie #109 (28 fot.) warmińsko-mazurskie #13 (1 fot.) wielkopolskie #46 (12 fot.) zachodniopomorskie #13 (7 fot.) woj. nieokreślone #5 (1 fot.) zagranica #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Tadeusz - grzybobranie 23 paź 2015, piątek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji