sznupok - grzybobranie 3 kwi 2016, niedziela

sezony 2016 0101-0501 SL dolnośląskie #22 (11 fot.) kujawsko-pomorskie #1 lubelskie #5 (3 fot.) łódzkie #14 (11 fot.) lubuskie #3 (1 fot.) małopolskie #39 (32 fot.) mazowieckie #16 (12 fot.) opolskie #1 (1 fot.) podkarpackie #10 (6 fot.) podlaskie #2 (2 fot.) pomorskie #1 świętokrzyskie #9 (9 fot.) śląskie #72 (37 fot.) warmińsko-mazurskie #5 (1 fot.) wielkopolskie #21 (17 fot.) zachodniopomorskie #3 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Sucho, las trzeszczy pod stopami. Szczęściem potok, który toczy swoje wody z pod Lipowskiego Gronia - potok Postrzednik kręci dziesiątki uroczych meandrów w głębokim nawet na 15 m. wąwozie, tworząc specyficzny mikroklimat. Leśny, gęsty świerkowo – bukowy - olchowy kamuflaż powoduje, że będąc nawet kilka metrów od „kanionu” mało kto zdaje sobie sprawę co może go spotkać niemal tuż pod nogami. Po sarnich śladach w dół, bo tak bezpieczniej, w rześkim i wilgotnym otoczeniu - Tazok upolował „Coś”. Śliczne wiosenne, jak malowane, regularne kapelusze na nóżce. Żadne tam galaretki czy inne narośla. Co prawda nie mam bladego pojęcia jakie noszą imię, za to samo ich spotkanie warte jest wspomnienia, o czym uprzejmie informuję i pozdrawiam – Sznupok
sezony 2016 0101-0501 SL dolnośląskie #22 (11 fot.) kujawsko-pomorskie #1 lubelskie #5 (3 fot.) łódzkie #14 (11 fot.) lubuskie #3 (1 fot.) małopolskie #39 (32 fot.) mazowieckie #16 (12 fot.) opolskie #1 (1 fot.) podkarpackie #10 (6 fot.) podlaskie #2 (2 fot.) pomorskie #1 świętokrzyskie #9 (9 fot.) śląskie #72 (37 fot.) warmińsko-mazurskie #5 (1 fot.) wielkopolskie #21 (17 fot.) zachodniopomorskie #3 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

sznupok - grzybobranie 3 kwi 2016, niedziela

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji