Edward - grzybobranie 1 lis 2012, czwartek

sezony 2012 1029-1104 MZ dolnośląskie #6 (2 fot.) kujawsko-pomorskie #3 lubelskie #20 (3 fot.) łódzkie #15 lubuskie #3 małopolskie #26 (4 fot.) mazowieckie #15 (6 fot.) opolskie #14 (2 fot.) podkarpackie #20 (3 fot.) podlaskie #2 pomorskie #1 świętokrzyskie #7 (1 fot.) śląskie #48 (11 fot.) wielkopolskie #10 zachodniopomorskie #4 woj. nieokreślone #4 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Ok. godz. 13 wybraliśmy się do lasu sprawdzić czy może coś jeszcze rośnie. Okazało się że tak - mimo sporych przymrozków, które parę dni temu sięgały -9 celsjuszy i ok. 10 cm śniegu, znaleźliśmy parę grzybków, a mianowicie 68 podgrzybków, 17 prawdziwków i ok 40 litrów opieniek (4 wiadra 10-cio litrowe). podgrzybki, kilka szt. było trochę przemarzniętych inne całkiem zdrowe bo siedziały w trawie i liściach. Prawdziwki również bez oznak dużego przemrożenia. Opieńki natomiast, te które były mokre trochę przemrożone a te które były suche, tzn nie przemoczone przez deszcz i śnieg zupełnie świeżutkie, bardzo dobre smażone w smalcu i później jako dodatek do różnych potraw. Zdjęcie znaleziska obok. A ktoś wcześniej wspomniał o zakończeniu sezonu grzybowego - może ten ktoś ale ja jeszcze nie zakończyłem.
sezony 2012 1029-1104 MZ dolnośląskie #6 (2 fot.) kujawsko-pomorskie #3 lubelskie #20 (3 fot.) łódzkie #15 lubuskie #3 małopolskie #26 (4 fot.) mazowieckie #15 (6 fot.) opolskie #14 (2 fot.) podkarpackie #20 (3 fot.) podlaskie #2 pomorskie #1 świętokrzyskie #7 (1 fot.) śląskie #48 (11 fot.) wielkopolskie #10 zachodniopomorskie #4 woj. nieokreślone #4 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Edward - grzybobranie 1 lis 2012, czwartek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji