Gucio - grzybobranie 28 sie 2021, sobota

sezony 2021 0823-0829 MZ dolnośląskie #41 (33 fot.) kujawsko-pomorskie #26 (14 fot.) lubelskie #13 (8 fot.) łódzkie #52 (35 fot.) lubuskie #17 (10 fot.) małopolskie #41 (31 fot.) mazowieckie #102 (64 fot.) opolskie #8 (5 fot.) podkarpackie #18 (11 fot.) podlaskie #13 (10 fot.) pomorskie #59 (43 fot.) świętokrzyskie #22 (15 fot.) śląskie #72 (49 fot.) warmińsko-mazurskie #26 (23 fot.) wielkopolskie #45 (13 fot.) zachodniopomorskie #21 (17 fot.) woj. nieokreślone #11 (5 fot.) zagranica #1 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
141 piaskowcow modrzaków, 1 koźlarz pomarańczowożółte, 2 koźlarze czerwone osinowe, 1 koźlarze szary, około 10 rydzy. 3 godziny grzybobrania. Mój rekord piaskowcow modrzaków pobity a i dziś polamany kosz na szczęście. Oprócz wymienionych grzybów dużo gołąbków różnego rodzaju, zajączkow, muchomorow czerwieniejacych, prawdziwki młode ale robaczywe, trochę kani i roznego rodzaju muchomorow niejadalnych i trujących, sporo innych grzybów mniej mi znanych. Bardzo dużo grzybni i purchawek. Powoli zacznie się wysyp pewnie na now wrzesniowy a trochę i wcześniej po następnych opadach.
sezony 2021 0823-0829 MZ dolnośląskie #41 (33 fot.) kujawsko-pomorskie #26 (14 fot.) lubelskie #13 (8 fot.) łódzkie #52 (35 fot.) lubuskie #17 (10 fot.) małopolskie #41 (31 fot.) mazowieckie #102 (64 fot.) opolskie #8 (5 fot.) podkarpackie #18 (11 fot.) podlaskie #13 (10 fot.) pomorskie #59 (43 fot.) świętokrzyskie #22 (15 fot.) śląskie #72 (49 fot.) warmińsko-mazurskie #26 (23 fot.) wielkopolskie #45 (13 fot.) zachodniopomorskie #21 (17 fot.) woj. nieokreślone #11 (5 fot.) zagranica #1 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Gucio - grzybobranie 28 sie 2021, sobota

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji