TomKann - grzybobranie 26 sie 2021, czwartek

sezony 2021 0823-0829 SL dolnośląskie #41 (33 fot.) kujawsko-pomorskie #26 (14 fot.) lubelskie #13 (8 fot.) łódzkie #52 (35 fot.) lubuskie #17 (10 fot.) małopolskie #41 (31 fot.) mazowieckie #102 (64 fot.) opolskie #8 (5 fot.) podkarpackie #18 (11 fot.) podlaskie #13 (10 fot.) pomorskie #59 (43 fot.) świętokrzyskie #22 (15 fot.) śląskie #72 (49 fot.) warmińsko-mazurskie #26 (23 fot.) wielkopolskie #45 (13 fot.) zachodniopomorskie #21 (17 fot.) woj. nieokreślone #11 (5 fot.) zagranica #1 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
25 szt. - mleczaj rydz, 4 szt. - borowik szlachetny oraz 1 szt. - podgrzybek brunatny.
Wiem, wiem, że grzybów zbyt wielu jadalnych w lasach obecnie nie ma, ale nie dałem rady wysiedzieć w domu. Dziś po południu wybrałem się do tego samego lasu pod Olsztynem, gdzie kilka tygodni temu nazbierałem trochę borowików. W lesie super warunki, wilgotno i pięknie pachnie. Borowiki w dalszym ciągu w odwrocie, ale ku mojemu szczęściu/zaskoczeniu trafiłem na rydze. Dodatkowo większość znalezionych (nawet te większe) była w dość dobrym stanie. Zapowiada się pomarańczowa kolacja 😋
sezony 2021 0823-0829 SL dolnośląskie #41 (33 fot.) kujawsko-pomorskie #26 (14 fot.) lubelskie #13 (8 fot.) łódzkie #52 (35 fot.) lubuskie #17 (10 fot.) małopolskie #41 (31 fot.) mazowieckie #102 (64 fot.) opolskie #8 (5 fot.) podkarpackie #18 (11 fot.) podlaskie #13 (10 fot.) pomorskie #59 (43 fot.) świętokrzyskie #22 (15 fot.) śląskie #72 (49 fot.) warmińsko-mazurskie #26 (23 fot.) wielkopolskie #45 (13 fot.) zachodniopomorskie #21 (17 fot.) woj. nieokreślone #11 (5 fot.) zagranica #1 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

TomKann - grzybobranie 26 sie 2021, czwartek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji