młody Werter - grzybobranie 6 mar 2021, sobota

sezony 2021 0101-0502 SL dolnośląskie #12 (9 fot.) kujawsko-pomorskie #1 (1 fot.) lubelskie #16 (16 fot.) łódzkie #5 (5 fot.) lubuskie #17 (16 fot.) małopolskie #81 (77 fot.) mazowieckie #54 (51 fot.) opolskie #1 (1 fot.) podkarpackie #18 (18 fot.) podlaskie #17 (17 fot.) pomorskie #11 (10 fot.) świętokrzyskie #6 (6 fot.) śląskie #103 (102 fot.) warmińsko-mazurskie #80 (79 fot.) wielkopolskie #41 (39 fot.) zachodniopomorskie #14 (13 fot.) woj. nieokreślone #2 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Cześć😊 Dzisiaj bardzo mało czasu więc od razu przechodzę do rzeczy😊. Z jednej strony grzyby wiosenne rosną bardzo powoli i później niż przez ostatnie dwa lata, ale jakimś cudem można powiedzieć, że przez ostatni tydzień widziałem sporą różnorodność grzybów, które teraz na szybciutko wymienię: czarki austriackie, naparstniczki czeskie, ucho bzowe, boczniak ostrygowaty, piestrzenica kasztanowata, szyszkówki świerkowe, któraś z kubianek i dzisiejsze znalezisko, które cieszy najbardziej, czyli oranżówka wrzecionowatozarodnikowa😊 Smardze niestety przymroziło i zmarniał, a następne nie rosną.
Do usłyszenia pozdrawiam😊😊
sezony 2021 0101-0502 SL dolnośląskie #12 (9 fot.) kujawsko-pomorskie #1 (1 fot.) lubelskie #16 (16 fot.) łódzkie #5 (5 fot.) lubuskie #17 (16 fot.) małopolskie #81 (77 fot.) mazowieckie #54 (51 fot.) opolskie #1 (1 fot.) podkarpackie #18 (18 fot.) podlaskie #17 (17 fot.) pomorskie #11 (10 fot.) świętokrzyskie #6 (6 fot.) śląskie #103 (102 fot.) warmińsko-mazurskie #80 (79 fot.) wielkopolskie #41 (39 fot.) zachodniopomorskie #14 (13 fot.) woj. nieokreślone #2 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

młody Werter - grzybobranie 6 mar 2021, sobota

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji