solaris - grzybobranie 3 lis 2020, wtorek

sezony 2020 1102-1108 MP dolnośląskie #44 (37 fot.) kujawsko-pomorskie #15 (10 fot.) lubelskie #13 (10 fot.) łódzkie #35 (29 fot.) lubuskie #30 (26 fot.) małopolskie #29 (25 fot.) mazowieckie #35 (22 fot.) opolskie #27 (17 fot.) podkarpackie #18 (15 fot.) podlaskie #8 (7 fot.) pomorskie #54 (48 fot.) świętokrzyskie #15 (12 fot.) śląskie #86 (77 fot.) warmińsko-mazurskie #18 (17 fot.) wielkopolskie #53 (39 fot.) zachodniopomorskie #18 (14 fot.) woj. nieokreślone #3 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Las w pobliżu żródeł Sztoły. Tylko w jednym miejscu około 50 podgrzybków brunatnych, w innym miejscu 20 zielonek jeszcze w innym 20 maślaków pstrych i parę rydzy. Najbardziej cieszę się z rydzy, będzie pyszny sos. W powrotnej drodze w pobliżu wyrobisk piaskowych wysyp maślaka sitarza i dwupierścieniaka cesarskiego. Oczywiscie dwupierścieniaka nie zbierałem ale jakiś pseudo grzybiarz przed mną poniszczył masę tych grzybów. /Jak nie znasz grzybów to ich nie niszcz baranie/. Poza tym łupem moim i mojej żony padły 4 butelki po piwie i parę puszek po piwie. W sumie udany wypad do lasu.
sezony 2020 1102-1108 MP dolnośląskie #44 (37 fot.) kujawsko-pomorskie #15 (10 fot.) lubelskie #13 (10 fot.) łódzkie #35 (29 fot.) lubuskie #30 (26 fot.) małopolskie #29 (25 fot.) mazowieckie #35 (22 fot.) opolskie #27 (17 fot.) podkarpackie #18 (15 fot.) podlaskie #8 (7 fot.) pomorskie #54 (48 fot.) świętokrzyskie #15 (12 fot.) śląskie #86 (77 fot.) warmińsko-mazurskie #18 (17 fot.) wielkopolskie #53 (39 fot.) zachodniopomorskie #18 (14 fot.) woj. nieokreślone #3 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

solaris - grzybobranie 3 lis 2020, wtorek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji